this is what it is

Söndag;
Elin for hem där på dagen. For till stallet där 16 tiden och for först till Janika och därifrån gick vi till stallet. Sen hämtade vi in hästarna och for och red. I början av timmen gick allt helt prima med Alma, men sen blev hon olydig och envis. Till sist fick jag henne att fara på ett eller annat sätt. Janika flög av Peppi, men som tur gick det int destu värre. Hepporna fick lite morötter efter timmen fast de inte skulle ha påriktit varit värda något gott, men vi gädde iaf. For ut och gedde till alla andra hästar också. For hem ganska sent. For i duchen och läste en stund på geografi provet som vi har på onsdagen sen for jag och sova.

Måndag;
Vaknade 06.45, TRÖTT som bara vad. Men drog mej till skolan iaf. KALLTKALLTKALLT, hatar vintern..
Dagen började med modda slutade med geografi. For till Nora efter skolan var där i ett par timmae sen gick jag hem. Borde just nu läsa till geografi provet men skippar det ennu får en timme, far i duschen och såntt först och sen sku ja kuna börja läsa. Får se hur det går. Dator+provläsing+tv, ingen bra blandning rekomenderar inte. Imr blir det stalle? och så far jag till pap.

Ha en bra kväll!

bilder från lördagen;






dagens jag;



FACEBOOOOOK

Fredag;
For till skolan som normalt och missade INTE bussen^^ Efter skolan kom Nora hitt för en stund och sen for hon hem där halv sex tiden och nästan genast efter det kom A till oss och sen var jag med honom resten av kvällen. For och sova ganska sent.

Lördag;
Vaknade där åtta tiden först men sen somnade jag igen och vaknade sen där nio tiden och for för en stund på datorn och sen åt jag osv. Efter allt det började jag städa lite här i huset som jag skulle ha bordat göra på fredag men jag orkade inte. Sen när jag gjort det förde mamma mig till stallet och så for vi på en 1,5 h gå lenkki med Janika och hepporna. De gick väl helt okej, lagar in bilder sen nångång när jag orkar^^ Sen hämtade mamma mig där på kvällen och så kom Elin M hitt och sen lite där eftr for jag, mamma och elin och hämtade hennes grejs nonstansifrån. Och nu ha vi nörda oss på datorn och äti oss feta och snart spyr jag :D Hon ska ju då sova över här och jag far där tre tiden till stalle imr med Janika skulle jag kuna tro.

Ha det bra(:

Mistake?




halooj!
Missade bussen idag igen yllätys yllätys. Mamma blev inte så värst glad när hon måsta föra mej idag men ja ska skärpa mej! Skolan började med en hissa timme och slutade med en chill kemi timme med fjanttarna A,N,J. Efter skolan for vi till stan och åt vid mäkken och sen gick jag,pätkis och nora till gymmet och sen kom lehtisalo där lite efter. Vi gjorde ett 1 h 15 pass med lite allt möjligt (ovanför nogra bilder). Sen såjaa inte så mycket mer att berätta. Imr vet jag inte ennu riktit vad jag skall göra men det blir säkert nogo med Arbnora om hon får komma hem till mig annars vet jag inte.

Ha det kul!

GONATT!

Missade bussen, for till skolan, slutade skolan, for hem, var med A, for i duchen osv. Har inte gjort så värst mycket idag, men det är tredje dagen i rad jag har sjukt i magen, nogo bobbor e de på gång tror jag ;ss

ha det bra!

kommer det här verkligen att gå, känns inte så?

heissulivei!
Idaaaag vaknade jag kl. 7, och tänkte oxå missa bussen, börjar vara ganska vanligt nyför tiden!
Dagen förjade med två tekningstimmar med porträtts ritning som fick mig att bli deprimerad! Efter det fortsatte dagen med engelska-.- och en ganska så chill matte timme. For med bussen hem. Åt. Och nu snart far jag och spenderar min dag på stallet med Janika&Milla, Peppi&Lando&Alma♥
Får se om jag är ennu frisk tills imr, har sjukt i halsen,hosta och huvuvärk 24/7.

HA DET BRA! :)




gammla bilder, som består av ett träd och Alma ♥

snabb bloggning!

Helloou!
Dagen började med att jag nästan missade bussen. Efter skolan for jag med bussen hem till mamma och så for jag där halv sex tiden med A ut en stund och sen kom vi hem till mig och var här då tills halv nio kanske? Sen földe jag honom hem och så for jag hem själv också. For i duchen så snabbt som jag kommit hem och så for jag snabbt i fb och nu skriver jag detta inlägg och sen skall jag kolla skol böckerna och läxorna tills imr. Och så far jag och sover! Imr blir det skola och sen till stallet som vanligt på tisdagar. Skriver mer imr.

ha det bra!


gammalGAMMAL

i need to feel your heartbeat when you say you love me

heissan!
Idag for jag där lite efter 11 till stallet. Vi red som vanligt i snön, hoppade över snöhögar och bara levde livet med hepporna. Allt gick bra, blev nöjd med träningen idag! Lite senare på kvälle for vi och gick med hepporna i terräng utan sadel, Janika&Peppi, Milla&Lando, Jag&Alma. Sen så fick Peppi nogo fnatt i benet och då hände de en massa där då försökte göra vårt bästa föratt få benet att bli lite bättre men vi kom till det beslutet att vi far tilbax till stallet. När vi kom till staller fixade vi hepporna och förde ut dem sen for jag med Millas skyts hem som vanligt. For i duchen osv fixade mig. Och sku ha borda vara med A på kvällen men de blev inget av det, men är ganska nöjd att det inte blev något för jag e så jävla trött!
Min kameras akkuladdare är försvunnen och kan inte ladda kameran så därför har ni inte fått någo nya bilder, om ni undrar men nu vet ni. Så jag bjuder på gamla bilder. Imr blir det skola bläh, men känner mig sjuk så jag vet inte om jag kommer blir sjuk föränn imr. Fårse.

Hadetkul!






tröttis här hej.

Lite sent skrivet men, 21 januari skriver ja då om. Har varit vid stallet från moronen och for i terräng med Alma och sen kom Milla&Lando med oss. Vi hade super kul! For hem där på dagen och där på kvällen kom Annika och hämtade mig och så for vi till Y och där träffade vi alla andra fjanttar! Och så var jag då där tills kl 23 och kom hem sen där lite efter. Nu skall jag gå oh sova och imr blir det stalle igen, ha det kul!

kära du, såra mig inte?


Heissan! Idag började min dag med tårar, och slutade med ett lite bättre humör som tur! Lite problem här hemma, ända jag tänker säga. Alla tycker bara allt jag gör är fel, snar gör jag ju inget mer, ni alla vill bara slippa se mig. Pappa kom efter mig från skolan och förde hem mig och Ida. Var hemma och sen for jag och Ida där halv sex tiden till Gw-Galleria, köpte en fin kofta därifrån som var -70%! Sen kom vi hem, for i bastu och nu sitter jag här frmför datorn. Imr blir det stalle från måronen med Milla. Ha det bra!:)

en sommar jag aldrig kommer glömma, 2011 ♥
































Nu först märker jag hur glada alla var på sommaren hur bra allting verkligen var, men det varade bara i en stund. Jag fick nya vänner, som nu är jätte viktiga för mig och vill aldrig förlora dem. Som nu... allt på stallet har splitrats S rider inte med oss mer och har inte lika bra kontakt mer, och det känns som om M också vill lämna mig och J ensamma. Såhär skulle de ju inte gå, eller? Hade någon planerat dethär? Minns ennu klar och tydligt när jag har flera gånger sagt att nästa sommar skall bli ennu bättre eller hur? Tänk om ni har lämnat oss då, tänk om vi inte är vänner mer, tänk om ni helt försvunnit och tappat kontakten, tänk om ni från första början ville att det skulle bli såhär, tänk om allt det här var en dröm som jag bara bablar om, tänk om?
Jag är väldigt tacksam över en perfekt sommar, märker det först nu, när allt börjat gå dåligare... Önskar mej en till, sånhär sommar med samma personer med samma humör och humor med samma ponny (Alma♥) med dom fjanttar, som jag älskar.


tänkte ut en låt till denhär sommaren och kom fram till;
Miley Cyrus - Stay http://www.youtube.com/watch?v=elJB8jcPIG8

Minnen, en sak jag vill behålla. 2011 ett år som alltid kommer finnas nånstans där innom mig.

Onsdag;
Min halvmamma förde mig till skolan pga jag är hos pappa och far inte med bussen denhär veckan tror jag. Skoldagen började med en timme finska. Gick med Nora efter skolan till stan och sen kom pappa och hämtade hem mig. Kom hem och började göra läxor osv. Och sen for jag med Ida till Gw-Galleria här nära min pappa, däifrån köpte jag födelsedagspresenten till Janika och sen for vi till Citymarket och köpte lite godis, och sen gick vi hem. Så for jag i duchen osv.

Torsdag;
Idag for jag till skolan 08.25, pappa förde mig. Idag var det en kallt dag hrrr! Dagen började med en äcklig film på hissan och fortsatte med stats orgentering på jumppatimmen, sen hade vi modda och dagen slutade med en lustig kemi timme med alla fjanttar^^
For till stan med Elin O, Elin M och Annika och var där en stund med dem och så kom Janika till stan och så fortsatte jag dagen med henne. Vi åt vi mäkken uschblä och så kom A&J ditt så prata vi me di en stund och sen fortsatte vi ti nogra butiker med Janika. Och så köpte jag två röda tavlor eller ramar eller hur man säger och 3 sånde roliga "pennor" och en "mapp" vart jag får no skolpapper.
Imr vet ja int va ja ska göra, de sir vi imr men jag har två tillvals timmar imr, sen matte och finska.


i need that one thing

Halloj!

Skoldagen började med några tårar och slutade med ett litet leende på läpparna. Har beslutångest. Idag kom jag från skolan där halv 15 tiden och pappa kom och hämtade mig från mamma där 15 tiden och sen for vi bara snabbt hem och så förde han mig till Janika var jag var i ca. 1h förän vi for till stallet föratt rida hepporna. For utan sadel och gick helt okej! älskar att hoppa över små snöhögar med Alma utan sadel! När jag kom hem där halv 20 tiden for jag i duschen och sen åt jag där halv 21 tiden började jag läsa till hissa provet som vi har tomorrow-.- kommer gå skit :(
Nu snart far jag säkert och sover för är ganska så trött, och imr för pappa mig säkert till skolan.

bye!


NNAAMMII




ååååååååå... skulle behöva så mycket nya heppasaker! tshihi dihä sku ja kuna ta fast genast! bara man sku ha no money..

Lördag,Söndag,Måndag

Lördag;

På lördag for jag där ca. 14 tiden till Janika och vi var där en stund och sen drog vi oss till stalle. När vi kom till stallet hämtade vi in hästarna och fixade dem och for i terräng. I tärrängen var dej skit kul som alltid, Alma tyckte också det var kul! Efter stallet for vi tilbax till Janika och så åt vi pizza och såg på Putous och sen gjord vi lite allt möjligt och tittade klart nogra avsnitt av Tuuliranta. Så sovde jag över där då, vi for säkert där ca. 2-3 tiden och sov.

Söndag;

For med Janika där 13 tiden till stallet, red hepporna i snödrivorna och jag hoppade över några snöklumps "hinder" med Alma utansadel, de var kul! efter det for vi tibax till Janika. Där for hon i duschen och fixade sig och sen kom mamma och hämtade oss från henne. När vi kom hem till mig så hoppade jag genast i dushen och sen där halv 20 tiden for vi ut med A och så var vi me honom i ca. 2 timmar något såntt. Sen där halv 22 tiden kom Janikas mamma efter henne och så gjorde jag lite allt möjligt och for o sov lite före 24 som jag ångrar...

Måndag;

For till skolan efter att ha sovit ca. 6 och en halv timme. Första timmen ända som jag gjorde var att jag gespade och gespade och gespade och gespade för jag var så trött. Var inte heller på topp humöret idag kändes så underligt.. Efter skolan for jag med Elin M, Yousra ti stan. Var där i kanske 2 timmar? Köpte en födelsedags present till pappa och till mig själv två blusar. Slösade ca. 40 euro, och nu tänker jag böja skärpa mej och inte slösa så mycket pengar! Ikväll blir det att packa till pappa och läsa till prov på samma gång som jag äter godis. Sen på kvällen så gör jag det som varje kväll, far i duschen!

ha det kul!


nu på G godis&provläsande -->

hihihi

haloj!

Idag e de då fredag den trettonde, otursdagen. Fot till skolan som vilken dag som helst och slutade igen som vilken dag som helt kl. 14.05. For med bussen från stan till stan med Nora för vi orkade inte gå lata vi e, no comments. Där for vi till mäkken och åt och sen så vilade vi maten i ca. 1h och for till gymmet. Vi tränade i 2 timmar, blev en massa muskelträningar som jag ångrar nu för kommer ha en massa musklevärk imr. Och så sprang vi också lite på springmattan. Noras mamma kom efter oss där 19 tiden kanske? Och så kom jag hem hjälpte mamma med några gamla sängar för jag och min lillesyster Ida fick våra nya sängar idag men min är inte ennu på plats men Idas är snart. Efter det var jag bara på datorn och nördade mig där. Sen stack jag i duschen en sväng och såjaa for jag tilbax på datorn och så kom jag och A fram till det att vi blir ihop, och det hände då också. Så jag har ett förhållande nu. Får väl hoppas att de går bra. Ända jag kan säga. Imr blir det stalle och pappa fyller om jag minns rätt och sen far jag säkert övernatt till Janika♥
Och på söndag skall jag till stalle och sen på kvällen ska ja säkert va med A.

hadetbra!


!


HUPS

Gårdagen;

Igår for jag till skolan som vanligt och slutade kl. 14.05. Efter det for jag och Nora med buss till mig och sen var vi här och chillade. Medans jag städade rummet så sjöng och fjanttade Nora sig. Efter det gjorde vi en massa kul^^ Sen for jag med mamma till dolly's och därifrån köpte mamma en kläning. Sen kom jag hem helt dödstrött och gjorde allt perus och for och sov.

Idag;

For till skolan somvanligt.. Dagen började med en ganska chill hissa timme och slutade med en chill kemi timme. For till Nora efter skolan och kom hem där halvåtta tiden och sen for jag i duchen och böt påslakan till sägen och sen nu sitter jag vid datorn och så stänger jag datorn säkert där 22 tiden och far och sover :D
Imr far jag och Nora kanske till gymmet får seee!

hadebra!




släpp inte taget

http://www.youtube.com/watch?v=MFOt_ilmQKY (:

hejssan, skolan började med två tillvals timmar i tekning och dagen slutade med en timme engelska och matte. Teknings timmarna var vad dom var, likadanna som alltid. Engelska timmen va från rövan. Och matte timmern var bäst, chill människorna runt om sig, och en massa skratt, men mådde ganska så dålit hela skoldagen... For med bussen hem och var hemma där halv tre tiden och har nästan sens dess suttit vid datorn... Nu ikväll far jag till stallet och sköter om Alma ♥
Vet inte om jag bloggar mer ikväll, får se. Kram tills dess!




wish me luck..




Första skoldan, Första skoldan i "nya skolan". Gillar inte så värst mycket vår nya skola, men man måste väl leva med det i några år eller hur länge det än var? Hade 4 block som vanligt och har nya skoltider börjar varje dag kl. 08.25 och måste gå 5 min tidigare till bussplatsen varje mårgon, och slutar 14.05 varje dag, jihuu. Skulle hälst int fa till dendär skolan alls. Känns som om allt bara splitrats i dendär skolan om man hittar inte dem personerna som man brukar vara med på tex. rasterna. Vessorna i dendär skolan luktar tobak som fan, tror det är nå personer som röker i vessorna smartgjort... Efter att ha gått igenom hela skoldagen så gick jag,Arbnora&Sarah till stan och där mötte vi på Annika&Elin M. Åt i mäkken somvanligtdå. Sen lite senare mötte vi på Lehtisalo&Yousra&Elin P och så fortsatte vi frammåt. Var mäst med A&E&S&A i stan. Blev på lite dålit humör där mitt i dagen men försökte vara glad iaf. Men ja tror jag skall ta ett snack med en viss person ikväll, wish me luck. Jag vill ju klart allt skall gå som jag tänkt mej, att jag får vara glad. Jag hoppas verkligen den personen fattar hur mycket han betyder för mej! Inget mer om det.
Ikväll skall jag kanske ennu fara lite ut och fota om jag orkar och sen i dushen och titta klart kläderna tills imr för orkar inte söka på måronen när man e trött man vet aldrig om man lagar tröjan fel eller rätt på när man är trött.. tänker inte ta såna risker.
Imr blir det skola&stalle.

hadetbra, kram.

fjantt♥






Idag for jag till stallet där 12 tiden. For och red och vi hade en sånde balans och bomm timme så vi for halva timmen med stigbyglar och halva timmen utan så vi ksu få lite balans övningar ochjaa. Gick helt bra nog(:!
Sen på stallet gjorde vi det som vi brukar och sen kom jag hem. När jag kom hem så; for jag i dushen,fixade i rummet osv, städade, lagade skolväskan klar tills imr osv.
Imr blir det dä skola och orkar inte riktit skriva nåå i bloggen nu. Men imr e de skola och så far jag säkert med nora efter skolan till stan och sen e ja där jaa int så mycki mer att berätta.

hörs&syns.


the boy who...





















hade tråkigt så jag gjorde non sånhär rändöm juttu bara :D

We may love the wrong person, cry for the wrong reason, but one thing for sure is that mistakes help us to find the right person.

HEEEEEEEEJSSSAAAN!

Idag har jag haft en jätte trevlig dag på stalle ♥
For till stallet där 11 tiden och sen så startade vi som vanligt på lördagar till Sundom föratt Tanja(ridlärare)&Marko har estevalmennus sär och Lando&Peppi kom med.
De gick bra där, förutom att mina fötter var helt is, för idag har det varit -12 grader och så har vi ju snö på marken. Men sen så när vi kom tilbax till stallet så for Milla hem och så for jag och Janika till hese föratt äta och värma oss där. Vi va där i ca. 2 timmar kanske och sen så for vi till siwa och köpte godis och sen så holld vi på och sekoilee där no och sen for vi tilbax till stallet där ca. 16 tiden. Sen hämtade jag in Alma och så lagade vi Peppi&Alma klara, och så lagade jag ennu rosa filtten på Alma så blev hon en rikti sötis ♥
Vi for i terräng och det var skit kul! Älskar att fara i terräng man blir på så bra humör, om ponnyn oxå e på bra humör :)
Men imr blir det stalle igen och så far jag oxå tilbax till mamma och på Måndag börjar skolan...

hadebra!

en bild fron första snön.

09.01.2012 börjar skolan...

+ bhn

gårdagens inköp.

Har sovit 11 timmar inatt skööönt
Och har inte gjort så mycket idag så de finns inte så mycki att skriva om hehe.
Imr blir det stalle, då ser man den bästa ♥
Nu snart far jag i duschen och sen tänker jag chilla resten av kvällen.
Tänkte fara i tid och sova idag så min sömnrytm skulle bli lite bättre :p får se..

ha de bra, puss ♥






vill ha dej ♥

Idag har jag vaknat där 10 över 12 och chillat lite sen där lite senare började jag,Pappa,Ida och Sakari jobba lite där ute med nogo träd juttun. Sen efter det for jag och Ida tii GW-galleri och där slösade jag 55 euro, köpte en långärmad stickatröjja, en skön fleace, bhn och ett par byxor. Men blev ganska så nöjd med det jag köpte lagar kanske bilder imr(:
Nu på kvällen for jag och Lotta till R-kioski förat hyra en film och vi hyrde Bad Teacher och den va bättre än jag trodde. Sen så såg vi på tv en stund till och sen så for jag på facebook och nu ska jag fara i duschen. Imr vet jag int va ja ska göra de ser ja sen.

SövGött!


Read All About It

Jag såvde ju då från tisdag till onsdag hos Janikasötisen
Vi var uppe till 4 på måronen och vaknade där halv 14 tiden på dagen.
Vi gjorde precis ingenting på hela dagen, vi såg iaf några avsnitt av Tuuliranta.
Då på tisdag när jag var med Janika så for vi där halv 23 tiden och åkte pulkka i ca 20 minuter vi var nog jätte efektiva^^ Men imr har jag tänkt göra lite mer än att ligga i sägen hela dagen. Får se va jag hittar på. Men nu skall jag sova.
+ att jag kom på idag att jag har dålit självförtroende ;ss

Go'natt!


trevlig&trevligt.

Vaknade kl. 10.30 började packa alla saker till pappa och sen kom pappa och hämtade kl. 12. Pappa förde mig raka vägen till stallet och sen så red jag Alma osv. Och hon var nog helt okej idag, men jag misstänker att hon har no fel i högra frambenet....
Pappa kom och hämtade mig från stallet kl. 16 och så for vi hem. När jag kom hem for jag i duschen, åt och fixade rummet och nu skall pappa föra mig till Janika föratt jag skall sova över där.
Och såde BTW fyller Janika igaf 13 år, grattis åt henne!♥

Men ni skall ha det så bra!



jaaaaaaaaaaaaha


Jag&Janika, vi har samma hupparen^^

min hög med en massa grimmor och grimskaft

min och Janikas fina samling med tygskor^^
dom två från höger är Janikas och resten mina
;D

dagens jag.

Gårkvällen gick väldigt bra, hade skit kul med Janika hela kvällen. For ockh sov 3 tiden på måronen. Och på mårgonen första vi gör är skrattar väldigt länge till helt dumma saker men kul hade vi iaf. Sen där halv 2 tiden på dagen kom mamma och hämtade mig och Janika från dem, för vi ksulle fara till oss. Hos oss var vi i några timmar och sen så for vi med buss till stan och köpte där ett par tygskor och sånde säärystimer. Sen for vi med buss hem till mig ogen och var hemma där halv nio tiden på kvällen och så böt vi snören på skorna och så såg vi på tv och sen for vi och åt lite bröd och tittade på csi miami en stund före Janikas mamma kom och hämtade hem henne. Nu så borde jag fara i duschen och sen packa till pappa. Imr kommer pappa och hämtar kl. 12 och så för han mig rakt till stallet och sen så e jag hos pappa ända tills söndag och sen till mamma igen. Och så börjar skolan nionde januari som är prick om en vecka...

ha de kul

älskar dej, fattar du inte det?

HELLOU.
Mamma hämtade mig från Annika idag där 10 tiden på måronen. Nya året har ju nu börjat kvällen gick väl helt okej, skulle ha kunat vara bättre om jag inte skulle ha fått ett krossat hjärta på torsdag kväll...
For till stallet där kl. 14 typ och kom hem där 16 tiden kanske, for igen utan sadel på Alma gick väl okej och så for jag en stund på Lando också när jag och Milla böt hästar en stund.
IkvÄll blir det att fara till Janika övernatt för jag klarar inte av att vara "ensam" hemma...
Sen så blir det måndag och vet inte vad jag skall göra.
punktslut HÖÖRS.









RSS 2.0